Nieuws / Blog

Hier lees je de laatste ontwikkelingen van Source en recente ontwikkelingen op de flexibele arbeidsmarkt.

Starten als zzp’er? Zo haal jij jouw eerste opdracht binnen

Starten als zzp’er? Zo haal jij jouw eerste opdracht binnen

Starten als zzp’er

Het vinden van je eerste zzp opdrachten kent natuurlijk wat voorbereiding. Zorg er daarom voor dat de basis in orde is. En hoe doe je dat? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Zorg allereerst dat je vindbaar bent. Laat iedereen in je persoonlijke en zakelijke netwerk weten dat je beschikbaar bent voor het aannemen van opdrachten en maak eventueel gebruik van online marktplaatsen voor freelance werk.

Denk na over jouw bedrijf. Hoe wil je jezelf in de markt zetten? Wat doe je, en wie is je doelgroep? Hoe bereik je die doelgroep het beste? Het kan handig zijn dit letterlijk ‘op een rijtje’ te zetten voor jezelf.

Ook je cv is als ondernemer van belang. Je cv vormt je visitekaartje en zorgt ervoor dat je aan iedereen kunt laten zien wat jouw kennis, expertise en ervaring is. Wel zo handig dus! Hoe maak je nu het perfecte cv? Zorg ervoor dat je cv netjes is en vrij is van spelfouten. Vermijd irrelevante informatie. Je bijbaantje tijdens de middelbare school is niet echt relevant meer. Maak een cv dat passend is bij jouw sector en zorg voor een professionele uitstraling. Wanneer je opdrachten zoekt binnen de financiële sector, zal je cv er anders uitzien dan wanneer je werkt als freelance grafisch ontwerper. Zie je cv dus ook als een kans om je kennis en kunde tentoon te stellen.

Daarnaast is LinkedIn is een goed platform om in contact te komen met opdrachtgevers en collega-ondernemers. Een profiel op LinkedIn is in deze tijd onmisbaar. Zorg ervoor dat je profiel er netjes en professioneel uitziet. Hier gelden weer dezelfde regels als voor het cv: vermijd irrelevante of ongunstige informatie en zorg voor een professionele uitstraling.

Ten slotte kan het voorbereiden van een pitch kan gunstig zijn. Want waarom moet de opdrachtgever nu net jou inhuren? Maak dat duidelijk in een korte pitch. Zo sta je niet met je mond vol tanden wanneer je de vraag krijgt ‘Waarom moeten wij voor jou kiezen?’

Het intakegesprek

Eindelijk, je eerste intakegesprek! Erg spannend maar ook leuk. Bereid je gesprek goed voor. Dat haalt al veel zenuwen weg. Er zijn verschillende vragen die je namelijk kunt verwachten op zo’n gesprek. Wil je jezelf even voorstellen? Wat kun je toevoegen aan onze organisatie? Zorg ervoor dat je met goede argumenten komt, waar ze niet omheen kunnen. En wat wil jij weten? Vragen stellen laat zien dat je gemotiveerd bent en interesse toont in de organisatie waar je voor wil gaan freelancen.

Kleed en presenteer je netjes voor het gesprek. Een intakegesprek is vergelijkbaar met een sollicitatiegesprek. Dat heb je waarschijnlijk al eens vaker gedaan. Vind je dit soort gesprekken lastig? Oefen met een vakgenoot of een bekende. Practice makes perfect.

Netwerken

Netwerken is voor veel ondernemers dé manier om aan nieuwe opdrachtgevers te komen. Netwerken betekent niet meer dan het inzetten van jouw netwerk om zo zakenpartners te ontmoeten. Zorg dus dat je een goed netwerk opbouwt. Dit kun je in het echte leven doen, door congressen en events te bezoeken, vrienden en familie in je netwerk te betrekken, maar ook online. LinkedIn is een goede manier om te netwerken.

Gebruik Select.nl

Voor het vinden van jouw zzp opdracht kun je het platform Select.nl gebruiken. Wij werken samen met dit platform om de beste opdrachtgevers te koppelen aan passende zzp’ers. Dat maakt het vinden van passende zzp opdrachten nog makkelijker.

Atos sluit overeenkomst met Blue Force Alliance voor werving professionals in veranderende IT-markt

Atos sluit overeenkomst met Blue Force Alliance voor werving professionals in veranderende IT-markt

Atos in de Benelux & The Nordics gaat de komende drie jaar in zee met Blue Force Alliance (BFA), een gelegenheidsconsortium van Staffing Management Services en Source, voor de werving en contracthandling van tijdelijk in te zetten professionals. Door de werving en contracthandling van deze professionals uit te besteden aan BFA, speelt Atos in op de behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden die de veranderende IT-markt met zich meebrengt. Dit stelt haar in staat klanten maximaal te ondersteunen bij hun digitale transformatie.

Vóór de totstandkoming van de driejarige overeenkomst leverden zowel Staffing Management Services, gespecialiseerd in de regievoering van de werving en inzet van tijdelijk personeel, en Source, deskundig op het gebied van contracthandling, al diensten aan de Atos Groep. Zo verzorgt Staffing Management Services de MSP-dienstverlening voor tijdelijk personeel voor equensWorldline en is Source is al geruime tijd verantwoordelijk voor het contractmanagement van alle tijdelijke stafmedewerkers van Atos in de Benelux.

“Met deze overeenkomst profiteert Atos van de gestandaardiseerde en geautomatiseerde werkwijze van Blue Force Alliance. We beschikken over één loket voor de werving en contracthandling van tijdelijke professionals met specifieke vaardigheden die voor de levering van onze digitale transformatie diensten cruciaal zijn. Hiermee creëren we een flexibele schil van experts uit de volledige markt die naar behoefte kan worden ingezet”, vertelt Martin Schoenmakers, COO Atos Benelux & The Nordics.

“Dankzij deze overeenkomst krijgen wij via Blue Force Alliance volledige toegang tot de markt van externe professionals (Zzp-ers), in het bijzonder door de Crowd Sourcing oplossing van Staffing Management Services. Hierdoor zijn we in staat om specifieke expertise en competenties te vinden en in te huren waarmee we in staat zijn klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie”, aldus Schoenmakers. “Bovendien streven we naar een goede balans tussen eigen personeel en tijdelijk personeel. Zo zijn we een uitgebreid programma gestart waarin we eigen personeel omscholen naar functies gericht op de digitale transformatie van onze klanten. Door te investeren in onze eigen medewerkers en de werving van tijdelijke professionals kunnen we optimaal inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten.”

“Deze overeenkomst tussen Atos, Staffing Management Services en Source is uniek vanwege de samenwerking tussen drie marktleiders die ieder erkend worden als thought leader op hun eigen vakgebied, respectievelijk het realiseren van digitale transformatie, MSP-dienstverlening en contractmanagement. Het is één van de grootste contracten op dit gebied in de betreffende regio”, aldus Mike Korenvaar, CFO van HeadFirst Source Group. Robert van Gasteren, CEO van Staffing Management Services, vult aan: “BFA wordt een verlengstuk van de Atos organisatie en draagt direct bij aan het succes van Atos voor en bij hun klanten. Door onze unieke wijze van Crowd Sourcing kunnen leveranciers en externe professionals via diverse portals op een hele transparante wijze profiteren van deze samenwerking.”

Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie met een pro forma jaaromzet van 12 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 100.000 collega’s in 72 landen. Het is de Europese leider in Big Data, Cybersecurity, High Performance Computing en Digital Workplace. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten Cloud diensten, Infrastructuur & data management, Business & platform oplossingen, en transactiediensten via Worldline, de Europese leider in de markt voor betaaloplossingen en transactiediensten. Met haar diepgaande technologische expertise en kennis van industriële sectoren ondersteunt zij klanten in de volgende marktsectoren: Defensie, Financiële dienstverlening, Gezondheidszorg, Manufacturing, Media en Nutsvoorzieningen, Publieke Sector, Retail, Telecom en Transport. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en Paralympische Spelen en opereert onder de namen Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify en Worldline. Atos SE (Societas Europaea) staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index.

Publicatie whitepaper

Publicatie whitepaper

In het regeerakkoord van kabinet Rutte III is aangekondigd dat de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) wordt vervangen. In plaats daarvan moet een gedifferentieerd stelsel komen, waarbij verschillende type zelfstandigen hun eigen aanpak krijgen. Wij geven inzicht in de huidige plannen.

Download whitepaper

Verhuisbericht

Verhuisbericht

In vervolg op het eerdere fusiebericht waarin u kon lezen dat Source gefuseerd is met HeadFirst en samen HeadFirst Source Group vormt, zijn wij nu verheugd u mede te delen dat wij gaan verhuizen. De fusie en verhuizing brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. Zo kunnen we door de samenwerking met de andere labels binnen HeadFirst Source Group u nog beter en breder van dienst zijn. Graag komen wij bij u langs om u te informeren over de extra mogelijkheden en voordelen.

Verhuizing
Op 3 juli 2017 zal Source verhuizen naar Hoofddorp. Het nieuwe bezoekadres is:
– Polarisavenue 33
– 2132 JH Hoofddorp

Het nieuwe postadres is:
– Postbus 2016
– 2130 GE Hoofddorp

Het e-mailadres blijft identiek. Het telefoonnummer zal wijzigen:
– Tel: +31 (0)88-0183550
– Mail: info@nl.source.eu

U bent vanaf 3 juli van harte welkom voor een kop koffie in ons nieuwe kantoor.

Met vriendelijke groet,

Edwin Prijden
CCO HeadFirst Source Group

HeadFirst Source Group: verdubbeling omzet, sterke impuls winstgevendheid

HeadFirst Source Group: verdubbeling omzet, sterke impuls winstgevendheid

Source en HeadFirst bereiken overeenstemming over fusie

Source Group is verheugd mede te delen dat definitieve overeenstemming is bereikt over de fusie met HeadFirst. De combinatie zal de naam HeadFirst Source Group N.V. gaan dragen. Deze fusie komt technisch tot stand door de verwerving van 100% van de aandelen van HeadFirst Houdstermaatschappij en 100% van de aandelen van Designated Professionals. HeadFirst Houdstermaatschappij wordt verworven voor een bedrag van 30 miljoen euro, terwijl met de verwerving van Designated Professionals een investering van 3 miljoen euro is gemoeid. HeadFirst Source Group wordt door deze fusie marktleider op het gebied van inhuur van extern personeel, contracting, payrolling en matchmaking. Dagelijks werken meer dan 4.000 professionals via de groep. Op basis van de geschatte operationele resultaten voor 2016 ontstaat een combinatie met een omzet* van circa 450 miljoen euro, een genormaliseerde EBITDA van meer dan 6 miljoen euro en een nettowinst (voor amortisatie) van 4 miljoen euro. In het kader van deze transactie zal op korte termijn ook de tweede 50% van Proud worden verkregen, tegen uitgifte van 750.000 aandelen Source, waardoor de combinatie ook 100% van de aandelen Proud zal gaan houden. Op 2 december 2016 werd de verwerving van de eerste 50% van Proud gemeld.

Focus op synergie
HeadFirst Source Group zal zich in de eerste twaalf maanden na het samengaan focussen op het behalen van substantiële synergievoordelen. Die zijn gelegen in:

– Additionele dienstverlening aanbodzijde

– Gebruik software Select

– Bredere portefeuille opdrachtgevers en spreiding disciplines

– Uitbreiding netwerk en database leveranciers en zelfstandig professionals

– Shared Service Center

– Grootste intermediair van Nederland

Het grootste pluspunt van de fusie is de introductie van de additionele HeadFirst-dienstverlening aan leveranciers en zelfstandig professionals van Source. Dit houdt onder andere in het gebruik van het online platform Select voor het vinden van opdrachten, versnelde betaling van facturen, bijwonen van kennissessies, korting op opleidingen, verzekeringen, mobiliteitsproducten e.d. Select is in eigen beheer door HeadFirst ontwikkelde software en zal ook voor Source van grote toegevoegde waarde zijn. Het stelt de nieuwe combinatie in staat haar netwerk optimaal te beheren, efficiënter te recruiten, overeenkomsten digitaal uit te wisselen en te ondertekenen en de facturatiestroom volledig digitaal te laten verlopen.

* met de term omzet wordt gedoeld op bruto facturatie omzet

Met het samengaan van beide organisaties ontstaat een bredere basis aan opdrachtgevers. Kijkend naar de huidige klantenpopulatie is er slechts één gemeenschappelijke klant. De groep bedient gezamenlijk meer dan zeventig grote opdrachtgevers in Nederland en België.

Met het samengaan van beide organisaties ontstaat er ook een groter netwerk van leveranciers en zelfstandig professionals om te bemiddelen naar opdrachtgevers. Zo heeft HeadFirst een database van meer dan 30.000 professionals en heeft Source een database van circa 23.000 professionals (België en Nederland gezamenlijk). Het samengaan leidt ook tot een betere spreiding van de aangeboden disciplines, waarbij aan IT (Source) onder andere finance, marketing en human resources worden toegevoegd.

De samenvoeging zal het mogelijk maken om een gemeenschappelijke back office te creëren met een kostenniveau dat lager ligt dan de optelsom van de huidige kosten van beide organisaties. Een professionalisering en een verdere efficiency- en automatiseringsslag zullen moeten leiden tot rendementsverbetering en tot lagere kosten per mutatie (per contract, per plaatsing, per verwerkt uur, per factuur, etc.)

Met de fusie tussen Source en HeadFirst ontstaat een combinatie met circa 450 miljoen omzet. Naar verwachting zal deze omzet in 2017 verder groeien. De combinatie wordt daarmee qua omvang de grootste intermediair van Nederland. Deze omvang biedt mogelijkheden om de internationale footprint van de organisatie uit te breiden.

Management en organisatie
Beide ondernemingen zullen hun opdrachtgevers en klanten vanuit hun eigen organisatie (en locatie) blijven benaderen en bedienen. Ten behoeve van de aansturing van de organisatie wordt één directieteam samengesteld. Dit team bestaat uit Henk Zwijnenburg en Edwin Prijden (beiden afkomstig van Source) en Gert-Jan Schellingerhout en Mike Korenvaar (beiden afkomstig van HeadFirst). Voorts wordt beoogd om de Raad van Commissarissen, die thans uit twee leden bestaat, op termijn uit te breiden naar drie leden.

Overnamesom & financiering
De overname wordt gefinancierd uit een viertal bronnen:

– Aandelenbelang verkoper

– Emissie

– Additioneel vreemd vermogen

– Vendor loan

Aan verkoper zullen 1.363.636 aandelen Source Group N.V. worden uitgegeven. Tevens verkrijgt verkoper een converteerbare obligatielening van 3 miljoen euro, waarbij de conversiekoers wordt vastgesteld op basis van een conversieprijs die de hoogste bedraagt van de 92,5% van de gemiddelde beurskoers en 2,20 euro. De maximale verwatering uit hoofde van deze convertible bedraagt derhalve 1.363.636 aandelen. Source Group krijgt het recht deze convertible binnen zes maanden af te lossen tegen 100%, waarmee het verwateringeffect kan worden beperkt. Voorts wordt voor 3,5 miljoen euro een emissie gedaan van 1,75 miljoen nieuwe aandelen, waarvan 1,25 miljoen aandelen door Value8 zullen worden verkregen. Door de verkoper worden leningen verstrekt ten bedrage van in totaal 6,5 miljoen euro. En tenslotte wordt de factoringlijn uitgebreid.

Thans staan 8.443.470 aandelen uit van Source Group N.V., welk aantal kan toenemen tot 9.178.764 aandelen bij uitoefening van de bestaande convertible. Als gevolg van deze transactie neemt het aantal aandelen toe met 3.113.636 aandelen, ofwel 36,9 procent, tot 11.557.106 aandelen. De verwerving van nog eens 50% van Proud zal een verdere toename van 750.000 aandelen (ofwel 6,5%) tot gevolg hebben tot 12.307.106 aandelen Source Group NV. Daarnaast zijn er in de nieuwe situatie conversierechten ter grootte van (maximaal) 2.098.930 aandelen.

Forse impuls winst per aandeel: verwachting 30 eurocent WPA 2017
Als gevolg van de bovenstaande transactie wordt voor het boekjaar 2017 voor de combinatie een groei verwacht van de omzet, het bedrijfsresultaat en de nettowinst ten opzichte van de optelsom van beide ondernemingen stand alone. Deze prognose houdt in een omzetniveau van meer dan 450 miljoen euro, een EBITDA van tenminste 7 miljoen euro en een nettoresultaat (voor amortisatie) van tenminste 4 miljoen euro. Op basis hiervan wordt ook de verwachting uitgesproken dat de winst per aandeel HeadFirst Source Group over het jaar 2017 tenminste 30 eurocent zal bedragen. Groeiperspectief: verdere groei na 2017 Doelstelling van HeadFirst Source Group is een verdere groei van de omzet en een verbetering van de marge. In dat kader wordt de verwachting uitgesproken dat de winst per aandeel in de jaren 2018 en 2019 met tenminste 15 procent per jaar zal toenemen. In het vervolg op deze transactie zal HeadFirst Source Group streven naar een actiever beursbestaan waarbij een Investor Relations beleid zal worden gestart om de bekendheid van HeadFirst Source Group te vergroten en de verhandelbaarheid van het aandeel te verbeteren.


Perspectief voor de aandeelhouders

Samenvattend biedt de fusie met HeadFirst voor de aandeelhouders van Source Group de volgende voordelen:

– Sterke positieve bijdrage van HeadFirst aan het operationeel resultaat

– Een duidelijke versterking van de marktpositie

– Aanzienlijke synergievoordelen

– Implementatie verdienmodel HeadFirst bij Source

– Hogere winst per aandeel

– Op termijn een betere verhandelbaarheid van het aandeel Source Group

Op 22 december jl. heeft een informatieve aandeelhoudersvergadering van Source Group N.V. plaatsgevonden. In dat kader is reeds een persbericht uitgebracht met de hoofdlijnen van de fusie. De transactie in het kader van de verwerving van HeadFirst zal na de jaarwisseling aan de aandeelhouders van Source Group worden voorgelegd. Grootaandeelhouder Value8 heeft daarbij aangegeven voor deze overname te zullen stemmen.

Bestuur en Raad van Commissarissen van Source Group NV zijn verheugd over de creatie van de HeadFirst Source Group en verwachten dat de positie van de onderneming aanzienlijk wordt versterkt en dat voor aandeelhouders het perspectief onstaat van verdere waardecreatie.

Over Source Group N.V.

Source is specialist op het gebied van het recruiten van ZZP-ers, freelancers en professionals met een IT achtergrond. Daarnaast faciliteert Source, als MSP of broker, de gehele of een gedeelte van de inhuuradministratie van haar opdrachtgevers. Daarmee worden de inhuurrisico’s geminimaliseerd en wordt er compliancy gegarandeerd. Kortom Source zorgt voor een risicovrij inhuurproces. Source verzorgt maandelijks de verwerking van de uren voor circa 2000 professionals.

Voor verdere informatie belt u:
Source Group N.V.
contactpersoon: de heer F.C. Lagerveld
Tel.nr.: +31 (0)345 544000
www.source.eu