Blog

De Wet DBA na het SourceSummit

23 december 2016 Boris Emmerig 3179

Op 3 november jl. vond het SourceSummit Wet DBA plaats in Leusden. De aanwezigen waren in grote getale enthousiast. Een aantal van hen heeft in vervolg op het seminar een vraag voorgelegd . Deze vragen wil ik hierna graag beantwoorden. Ik heb daarmee gewacht omdat zich sinds het SourceSummit een aantal belangrijke ontwikkelingen ten aanzien van de Wet DBA heeft voorgedaan. Meer in het bijzonder betreft het de volgende ontwikkelingen.

Column SourceSummit

7 december 2016 Wilbert Geijtenbeek 2332

Uitgesproken: donderdag 3 november 2016

6 vragen over het opschorten van de Wet DBA

22 november 2016 Edwin Prijden 2978

Na alle kritiek heeft Staatssecretaris Wiebes besloten dat de ZZP Wet in zijn huidige vorm niet het doel bereikt dat vooraf beoogd was. Is dat goed nieuws? En wat betekent dat voor u? Source beantwoordt de belangrijkste vragen.

​Het VAR-Circus is definitief voorbij

1 mei 2016 Robert Wils 3200

Na jaren van debatteren en onderhandelen is het vandaag (1 mei 2016) dan eindelijk zo ver. Het VAR-Circus is tot een einde gekomen. Alle 850.000 ZZP’ers die Nederland rijk is werken vanaf vandaag zonder VAR en vallen onder de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Inleners zijn daardoor niet meer gevrijwaard wanneer zij ZZP’ers inhuren. Maar waar moet u dan precies op letten? En in hoeverre zijn ZZP’ers nog wel zelfstandige?

Omdat iedere druppel telt #2

24 februari 2016 Emmy van den Eshof 3068

In december 2015 heeft Source heel bewust de keuze gemaakt om geen eindejaarsgeschenken aan haar relaties uit te reiken. Het voelde niet juist: hier worden de flessen wijn massaal uitgedeeld, terwijl er in Zuid-Afrika mensen zijn die geen toegang hebben tot schoon drinkwater; een basisbehoefte!

2015: kansen en uitdagingen - De terugblik

29 december 2015 Edwin Prijden 2817

De laatste dagen van het jaar zijn standaard de dagen voor lijstjes en reflectie op het afgelopen jaar. Ook bij Source blikken we terug op een jaar waarin veel gebeurd is, op overheidsniveau, binnen de branche en ook Source kijkt als bedrijf terug op een veelbewogen jaar. Tijd om de balans op te maken.

5 risico's bij het inlenen van externen

8 december 2015 Jan Arwanitidis 5353

Veel organisaties in Nederland draaien op externe arbeidskrachten of tijdelijke medewerkers. Dit is een prima oplossing bij pieken in drukte of te weinig capaciteit op projecten, zolang de risico’s die het inhuren van externen met zich meebrengt maar duidelijk zijn. Door ze te minimaliseren, voorkomt u hoge en vaak onvoorziene kosten. Source heeft voor u de 5 grootste risico's op een rij gezet.

Omdat iedere druppel telt...

7 december 2015 Edwin Prijden 3587

De decembermaand is de maand van de eindejaarsgeschenken. Traditiegetrouw worden er in de laatste weken voor Kerstmis heel wat flessen wijn of champagne rondgebracht. Ook Source heeft de afgelopen jaren haar relaties voorzien van een geschenk, altijd met evenveel plezier. Toch vroegen we ons dit jaar af of het niet anders kon. Hier worden de flessen wijn massaal uitgedeeld, terwijl er in Zuid-Afrika mensen zijn die geen toegang hebben tot schoon drinkwater; een basisbehoefte!

8 vragen over de VAR en het alternatief: de DBA

20 oktober 2015 Robert Wils 11178

De VAR verdwijnt. Na 14 jaar trouwe dienst wordt de VAR in 2016 ingewisseld voor de DBA. Is dat goed nieuws? En wat betekent dat voor jou? Source beantwoordt de 8 belangrijkste vragen.

Sollicitatiegesprek? Bereid je goed voor

5 augustus 2015 Marc van Steen 3053

Een sollicitatiegesprek blijft een spannend moment. Met deze tips bereid je je goed voor.